Наша адреса: 70005, Запорізька область, Вільнянський район, с.Нововасилівка, вул. Центральна, 19-А

пʼятниця, 14 січня 2022 р.

 



         У чудовий по особливому святковий день13 січня вже вкотре гостинно відчинила двері народознавча вітальня Спадщина Нововасилівського СБНТД. Які ж Різдвяні свята проходять без української колядки та вертепу? 

           То ж господиня вітальні  запросила актив закладу на вареничні посиденьки «Мир миром, варенички з сиром, варенички в маслі ми дружечки класні». Народна кухня – це така ж культурна спадщина українців, як мова, література, мистецтво. Борщ, галушки, кутя – то Україна, - скаже іноземець. А таку страву, як вареники знає кожен. Кажуть: «Вареники, вареники, Божі хваленики, не кожен їх варить, але кожен їх хвалить».

      Усі учасники посиденьок прийшли з хорошим настроєм і позитивною енергетикою. Розпочали свято однією з найвідоміших українських колядок. «До́брий ве́чір тобі́, па́не господа́рю», яка  є яскравим зразком тісного поєднання релігійної і народної колядкової традиції. Присутні представили свої «фірмові» вареники, та пампушки. Поважні господині розповідали цікаві історії про вареники, жартували  та співали пісень.

 Завітали на посиденьки  з Різдвяною зіркою і маленькі колядники. Діти привітали присутніх та заколядували на щасливий Новий рік, за що отримали солодощі.

      З Новим старим роком,з Василем, усіх!

Будьте здорові у Новому році!

 

 

 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар