Наша адреса: 70005, Запорізька область, Вільнянський район, с.Нововасилівка, вул. Центральна, 19-А

середа, 12 січня 2022 р.

 Ікони Святих – споконвіку вважалися оберегами. Сила силенна святих ликів на образах була знищена за часів радянської влади . Сьогодні ж ми намагаємося повернути їз небуття, унікальні, зникаючі твори мистецтва, що дивом збереглися на старих, захаращених горищах старих помешкань.

У цьому напрямку працює і вітальня Спадщина, що створена при Нововасилівському сільському будинку народної творчості та дозвілля. Я - як завідуюча цього дозвіллєвого об’єкту радію кожному новому експонату - глиняному посуду, старим серветкам, рушникам, що вже давно втратили свій зовнішній вигляд, стали не сучасними, витісненими з сучасного побуту.
Сьогоднішній день розпочався з приємного ранку, житель села Семененкове – Петро Запорозький передав для нашої вітальні ікону з образом Ісуса Христа. Старенька, в подертій пошкодженій рамці, з побитим склом, але така справжня і схожа на ту, що висіла у бабусиній хаті на червоному покуті світлиці. Спалахнуло бажання, засвербіли руки і за декілька годин… лик Божий відродився.
Дякуємо Петру Володимировичу за дарунок нашій вітальні, за небайдужість до збереження культурної спадщини рідного краю та України.






1 коментар:

  1. The Wynn's $1.7-billion expansion project - JTM Hub
    The 포항 출장샵 Wynn's $1.7 billion 광주 출장샵 project 광주광역 출장샵 includes 83,000 square-feet of retail space, a 60,000 광명 출장샵 square-foot convention center and a restaurant. 과천 출장안마

    ВідповістиВидалити